Un bărbat din județul Sibiu a fost reținut de polițiști după ce a condus un autoturism fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta era și sub influența băuturilor alcoolice.

 

La data 14 martie 2021, polițiștii din Zlatna au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față un bărbat de 32 de ani, din comuna Axente Sever, județul Sibiu, după ce în jurul orei 04.35, l-au depistat în timp ce conducea un autoturism, fără să posede permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

De asemenea, atât față de conducătorul auto, cât și față de un pasager, a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu câte 500 de lei amendă, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea, conform Legii 55/2020.