Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba au desfăşurat o serie de activităţi de prevenire a corupţiei în cadrul Campaniei „Tu poţi face lumină”, iniţiată în vederea conştientizării personalului M.A.I., a funcţionarilor din alte instituţii publice, precum şi a cetăţenilor, cu privire la cauzele şi consecinţele implicării în fapte de corupţie.

Astfel, au fost realizate 3 activităţi de prevenire a corupţiei cu personalul angajat din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia, respectiv Serviciul Administrarea Domeniului Public şi Privat,Direcţia de Asistenţă Socială şi Direcţia venituri (taxe şi impozite locale).

Totodată, a fost realizată o activitate de prevenire a corupţiei în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, la care au participat şefi ai serviciilor deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice locale.

Cu aceasta ocazie a fost prezentat sistemul Call-center anticorupţie 0800.806.806 cât şi aspecte referitoare la identitatea instituţională, atribuţiile şi competenţa Direcţiei Generale Anticorupţie, obligaţiile ce le revin în relaţia cu cetăţenii dar şi cu angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, infracţiunile de corupţie, modul de acţiune în situaţia în care sunt implicaţi sau iau la cunoştinţă despre săvârşirea unor fapte de corupţie.

De asemenea, le-au fost aduse la cunoştinţă datele de contact ale Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba (str. Ion I.C. Brătianu nr. 4, telefon/fax 0258.806.161-int. 20229) şi faptul că cetăţenii judeţului Alba care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită Call center anticorupţie 0800.806.806, prin e-mail la adresa: [email protected] sau direct la sediul structurii judeţene.