De luni, 28 martie, a fost inversat sensul unic pe strada Nichita Stănescu din Alba Iulia. Se circulă dinspre strada Detunata spre Toporașilor. Decizia a fost luată de primărie.

 

”În urma verificărilor din teren efectuate de către Poliția Rutieră, a rezultat faptul că fluxul de trafic este semnificativ mai mare dinspre Calea Moților, prin strada Detunata, înspre strada Toporașilor, comparativ cu circulația din sens invers, dar și respectând petițiile locuitorilor străzii Nichita Stănescu, care solicită ca circulația rutieră să se desfășoare, în continuare, într-un singur sens de mers, revenim asupra amenajării circulației rutiere de pe strada Nichita Stănescu, cu următoarele modificări:

  • Poliția Rutieră a avizat desfășurarea, în continuare, a circulației rutiere într-un singur sens de mers, dinspre strada Detunata, către Strada Toporașilor, de la intersecția cu strada Detunata către strada Toporașilor
  • instituirea restricției de oprire a vehiculelor pe partea stângă de circulație, în scopul fluidizării circulației și asigurării condițiilor optime de siguranță rutieră.

Amenajarea rutieră va intra în vigoare în data de 28.03.2022, începând cu ora 12.00”, a anunțat primăria.

Decizia privind măsura de sens unic pe strada respectivă a stârnit nemulțumire în oraș și a adus zeci de amenzi șoferilor care au trecut pe acolo fără să observe noul semn, la momentul instituirii restricției.

Sursa: Realitatea de Alba