Ședință cruciala în Coaliție. Scandal monstru pe majorarea pensiilor

Liderii Coaliției de guvernământ se pregătesc de sedința decisivă în care vor stabili procentul de majorare a pensiilor. Întâlnirea are loc după ce, în timpul weekend-ului, PNL și PSD și-au aruncat acuzații grave.

 

Președintele Senatului, Alina Gorghiu, i-a acuzat pe social-democrații că mint atunci când declară în spațiul public că liberalii nu au majorat pensiile, potrivit Realitatea Plus.

Disputa a pornit de la o declarație a liderului PSD Marcel Ciolacu. Acesta i-a reproșat președintelui Klaus Iohannis că n-ar fi majorat pensiile în timpul guvernărilor de dreapta și n-ar fi făcut asta dacă nu intrau social-democrații la guvernare.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan i-a cerut ministrului Muncii Marius Budăi să „nu mai stea toată seara să mintă pensionarii cu plânsete de crocodil” şi să rezolve problema pensiilor. El a mai afirmat că PSD, prin Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor ar fi bine să găsească bani pentru ca pensiile să crească cu cât mai mult posibil. 

Și fostul ministru PNL al Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că PSD ar fi lansat falsa temă a imposibilității majorării pensiilor cu un procent mai mare din cauza limitărilor impuse în PNRR.

„Dacă ar exista o decizie politică, pensiile ar putea fi crescute și cu 25% și nici măcar atunci nu s-ar atinge pragul de 9,4% din PIB, inclus în PNRR”, a afirmat Turcan.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a criticat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) agreat de România cu Comisia Europeană, el susţinând că nu doar că documentul nu a fost aprobat în urma consultărilor publice şi a votului în Parlament, dar că unele documente care au reprezentat corespondenţă între instituţii au fost secretizate.

„Am spus foarte clar, privitor la reforma din sistemul public, că eu nu voi proceda cum au procedat ei, atunci când au scris PNRR, l-au scris pe ascuns, pe genunchi, pe sub mese. Aflăm acuma că au fost corespondenţe secretizate. Între ministere, între cei care scriau pe acolo, aflăm acuma tot felul de bazaconii care s-au întâmplat, cu documente secretizate. (…) Acest plan trebuia, aşa cum recomanda şi Comisia Europeană la acea vreme, să fie discutat cu societatea civilă, cu cei interesaţi, cu partenerii sociali şi să fie dezbătut în Parlament (…) acolo unde există şi opoziţia”, a declarat Marius Budăi sâmbătă, la un post TV. 

Articolul precedentCOD GALBEN de ceață densă în Alba, Sibiu și Brașov, până la ora 12.00
Articolul următorRomânii ar putea plăti un preț unic de 1,3 lei/kWh. Compensarea nu se mai face în funcție de consum, ci de venit – SURSE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.