SE SCUMPESC GAZELE! Gazprom anunță un preț cu peste 50% mai ridicat decât cel de anul trecut

Compania Gazprom estimează că în 2021 va obține pe gazele exportate în Europa un preț mediu de 200-209 euro pe mia de metri cubi, cu 50-56% peste prețul de 134 euro/1.000 mc din 2020, însă neagă faptul că această majorare ar fi rezultatul întârzierii cu care a început injectarea de gaze în depozitele din UE, arată PROFIT.RO 

România a devenit din ce în ce mai dependentă de importurile de gaze în urma declinului natural al producției zăcămintelor tot mai îmbătrânite.

Producția internă în scădere și importurile trebuie să acopere consumul intern și înmagazinările de gaze. Iar la înmagazinări situația este una delicată. Dacă anul trecut, la această dată, România avea înmagazinați 21,7 TWh (69,5% din capacitatea totală de depozitare), în prezent sunt depozitați doar 6,3 TWh (19,1% din capacitatea totală de depozitare).

Ceea ce înseamnă că, în condițiile unei producții în scădere, importurile vor crește nu numai pentru acoperirea consumului curent, ci și pentru acoperirea deficitului de înmagazinare. Iar prețul importurilor, precum anunță Gazprom, va fi unul considerabil mai ridicat.

SURSA: profit.ro

Articolul precedentMiron Mitrea: „Mugur Isărescu va pleca de la BNR când va dori. Nu-l schimbă nimeni de acolo. Își crește tot timpul doi, trei oameni”
Articolul următorCFR Călători: „Transport gratuit pentru elevi!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.