Poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice au confiscat, valoric, cantitatea de 665 metri cubi de material lemnos, în urma unui control efectuat la o societate comercială autorizată în exploatarea şi comercializarea de material lemnos, din comuna Săsciori.

La data de 23 aprilie 2019, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Cluj, au efectuat un control la o societate comercială specializată în exploatarea şi comercializarea materialului lemnos din localitatea Laz, comuna Săsciori.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii nu au respectat normele legale privind circuitul materialului lemnos.

Faţă de administratorul societăţii, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar complementar au dispus confiscarea valorică a cantităţii de 665 metri cubi de material lemnos în legătură cu care s-a constatat că nu a fost evidenţiat, în mod corespunzător, în documentele care urmăresc circuitul materialului lemnos.

Acţiunile şi controalele pentru combaterea delictelor silvice vor continua.