Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice împreună cu jandarmii şi specialişti silvici. S-au efectuat 74 de controale în fondul forestier şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 82 de amenzi și au confiscat 19 metri cubi de material lemnos.

În perioada 8 – 9 mai 2019, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi şi specialiști din cadrul ocoalelor silvice.

Cu această ocazie au fost efectuate 74 de controale, din care 13 în fondul forestier și 61 pe drumurile publice şi au fost verificate, în trafic, 234 de autovehicule şi 9 căruţe.

Poliţiştii au aplicat, în total, 82 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 28.265 de lei, din care 11 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 19 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 8 infracțiuni, din care 4 la Codul Silvic.