Scandal la Poliția Locală Alba Iulia : Acuzații privind fraudarea unui concurs și admiterea unor candidați cu dedicație

Acuzații grave la adresa conducerii Poliției Locale Alba Iulia. Sunt suspiciuni de fraudare a unui examen, iar anchetatorii fac investigaţii.

Polițiștii de la IPJ Alba – Serviciul de Investigare a Fraudelor cercetează modul în care s-a desfășurat un concurs pentru ocuparea postului de polițist local în cadrul Biroului Circulație pe Drumurile Publice din Primăria Alba Iulia. Suspect în acest caz este chiar șeful Poliției Locale, Daniel Ioan Ilcu, care a selectat o comisie” favorabilă” pentru organizarea examenului ce avea să stabilească din capul locului câștigătorul postului.

Sursele noastre spun că ar fi vorba despre un concurs susținut în data de 9 octombrie în sala de ședințe de la etajul doi în sediul Primăriei Alba Iulia, unde nu există supraveghere video așa cum prevede legea. Deși la un astfel de examen prima probă ar fi trebuit să fie testarea psihologică, candidații au trecut direct la proba scrisă fiind încălcate astfel prevederile articolului 465 din Codul Administrativ.

” Candidatul este apt din punct de vedere medical și psihologic să exercite o funcție publică. Atestarea stării de sănătate se face pe bază de examen medical de specialitate, de către medicul de familie, respectiv pe bază de evaluare psihologică organizată prin intermediul unităților specializate acreditate în condițiile legii” 

Mai mult decât atât dintr-un document oficial reiese faptul că la susținerea probei scrise un membru al comisiei de concurs nu a fost prezent în sală, aspect susținut și de candidați, în declarațiile date. Tot în această comisie polițiștii anchetează o semnătură în fals a unui alt membru, folosind o calitate pe care nu o deține, cea de șef al biroului de circulație, aspect care duce la infracțiunea de uzurpare a funcției!

Deși din toate punctele de vedere legale, concursul cu pricina trebuia invalidat, șeful Poliției Locale Alba Iulia, Daniel Ilcu a declarat totuși, admis, candidatul favorit chiar dacă legea spune că este necesară pregătire sau experiență în domeniul funcției publice pentru care a fost organizat examenul. Pe lângă faptul că cel admis nu are nici pregătirea și nici experiența necesară, acesta a picat la un examen similar chiar testarea psihologică, peste care la Primăria Alba Iulia a sărit.

Șeful poliției locale Alba Iulia, Daniel Ioan Ilcu, este fost comisar șef de poliție care la doar 40 ani a trecut în rezervă, încasând peste 80.000 lei anual venituri doar din pensie, iar la Primăria Alba Iulia în calitate de angajat la primește 68.344 salariu iar ca membru ATOP îi revine de la Consiliul Județean Alba o indemnizație de 6000 de lei. Pe fir în acest caz a intrat și Direcția Națională Anticorupție.

Articolul precedentAnaliză Economică : Leul a încheiat săptămâna pe apreciere
Articolul următorCe înseamnă un trai decent în România?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.