Un echipaj de jandarmi care asigura măsurile de ordine publică pe muntele Găina a fost solicitat de un minor să intervină într-un scandal provocat de un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Minorul le-a povestit jandarmilor că, bărbatul care se afla într-o vădită stare de ebrietate a început să-i aducă injurii și amenințări, cum că îi va rupe mâinile.

Totul a început de la o confuzie, bărbatul aflat în mulțimea agitată, a crezut că a fost lovit de băiat cu o sticlă și fără să aibă certitudinea că acest lucru s-a întâmplat, a pornit un scandal.

Jandarmii au acţionat pentru aplanarea incidentului și i-au cerut acestuia să se legitimeze.

Persoana a refuzat, a continuat să se manifeste violent și să adreseze injurii.

Comportamentul acestuia a fost confirmat și de alți participanți la festival.

Forțele de ordine i-au explicat norma legală pe care a încălcat-o și l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.500 de lei.

Pentru evitarea unor situaţii de acest fel, reamintim cetăţenilor că provocarea sau participarea efectivă la scandal, în locuri sau în localuri publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1000 de lei.

De asemenea, trebuie avut în vedere că Legea 61/1991, republicată, prevede o sancţiune contravenţională sub forma amenzii cuprinse între 100 şi 500 de lei pentru cei care refuză să dea informații pentru stabilirea identității, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu.” – a declarat reprezentantul jandarmilor.