Un bărbat, din județul Sibiu, care, băut fiind, a provocat scandal în curtea unor cunoscuți din localitatea Totoi, s-a manifestat violent și a amenințat, cu un topor, mai mulți cetățeni aflați în zonă. Acesta a fost reținut de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos.

În seara zilei de 6 iunie 2019, în jurul orei 23.40, în urma unui apel prin 112, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au intervenit în localitatea Totoi, comuna Sântimbru, unde o femeie a semnalat că o persoană s-a manifestat violent.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat că un bărbat de 35 de ani, din comuna Laslea, județul Sibiu, care lucrează ca și îngrijitor de animale pentru o familie din Totoi, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pătruns, fără drept, în curtea locuinței familiei angajatoare și i-a amenințat pe membrii acesteia cu moartea.

În timpul conflictului, între agresor și unul dintre membrii familiei a avut loc și o altercație, iar ulterior agresorul a luat un topor cu care a ieșit în stradă și i-a amenințat pe cetățenii care se adunaseră pentru a aplana conflictul.

În momentul în care a fost apelată poliția, prin 112, bărbatul a abandonat activitatea infracțională și a încercat să-și asigure scăparea, fugind pe un câmp din apropierea localității.

Ulterior, cu sprijinul echipei de intervenție din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba, acesta a fost identificat și condus la sediul poliției unde polițiștii l-au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Urmează ca, în cursul zilei de azi, 7 iunie 2019, reținutul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.