Guvernul a adoptat actul normativ prin care salariul minim brut va fi majorat la 2.550 lei.

Potrivit proiectului inițiat de Ministerul Muncii, salariul minim brut pe economie va crește de la 1 ianuarie 2022 de la 2.300 de lei la 2.550 de lei. De salariul minim pe economie mărit vor beneficia aproximativ două milioane de angajați.

Reprezentanții mediului de afaceri atrag atenția că această creștere va fi greu de suportat și că multe firme se vor vedea nevoite să renunțe la angajați.

Salariul minim brut pe economie crește cu 11% de la începutul anului viitor. Guvernul a adoptat actul normativ prin care salariul minim brut va fi majorat la 2.550 lei”, a anunțat ministrul Muncii.

Aceasta majorare va fi de 10% în valoare netă. Majorarea reprezintă o majorare cu 250 de lei față de nivelul actual, cu 130 la nivel net. Există la nivel de țară 1,2 mil. de oameni plătiți cu salariul minim. Această majorare va impacta 1.970 de mii de salariați. Modificarea Codului Muncii: definim munca subdeclarată. Munca la gri – fenomen îngrijorător în România. Aceste contracte care conțin și alt fel de părți, care dăunează tuturor părților implicate”, a adăugat Turcan.

BIZIDAY