România a cucerit aurul olimpic la dublu vâsle feminin cu nou record olimpic! Argint pentru băieţii de la patru rame

România a câștigat titlul olimpic la Tokyo, miercuri, la dublu vâsle feminin, prin canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș, care au făcut o cursă extraordinară, devansându-și cu mult celelalte cinci adversare și stabilind în final și un nou record olimpic.

Este prima medalie de aur pe care România o obține la această ediție a jocurilor olimpice și era a doua medalie a lotului românesc, după argintul de la spadă câștigat de Ana Maria Popescu.

Medaliate cu argint la Campionatele Mondiale din 2019 și duble campioane europene (2020 și 2021), ele au părut să fie fără rivale la Jocurile Olimpice. Ambele au 22 de ani și au în față o carieră sportivă care se anunță strălucită.

Ultima dată când România obținuse o medalie olimpică de aur la dublu vâsle a fost în 1984.

Ancuța Bodnar: I-am făcut mândri pe toți cei de acasă și suntem foarte fericite

„A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat motivate şi am reuşit să aducem medalia mult visată, mi-am îndeplinit visul olimpic aici. I-am făcut mândri pe toţi cei de acasă şi suntem foarte fericite de acest lucru”, a declarat Ancuța Bodnar trimisului Agerpres la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Am bătut şi recordul olimpic, nu ne-am aşteptat, dar ne doream asta”, a mărturisit canotoarea.

Ancuța Bodnar a mărturisit că pe podium a fost încercată de o multitudine de sentimente: „Pe podium am simţit fericire, mândrie, bucurie, recunoştinţă, mulţumire. I-am făcut mândri pe toţi. Eram atât de fericită, parcă nu îmi venea să cred că am medalia, dar a meritat totul”.

Argint pentru băieţii de la 4 rame

Tot miercuri dimineaţă, România a mai fost prezentă într-o finală, la patru rame masculin, prin echipajul Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari, care a reușit să aducă încă o medalie olimpică, de argint, la capătul unei curse cu mult suspans.

Articolul precedentAu început lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares
Articolul următorA guverna sau a nu guverna!- SONDAJ INSOMAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.