Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Alba, în urma primirii rezultatelor din Laboratorul D.S.P. Alba, la care s-a evidențiat Salmonella în 2 coproculturi și Stafilococ aureus la 1 exudat faringian, recoltate de la angajații unității, precum și o parte din testele de sanitație necorespunzătoare, au aplicat încă o sancțiune cu amendă contravențională persoană fizică – administrator braserie, conform prevederilor H.G. 857/2011, în valoare de 2.000 lei.

Menționăm că și în coproculturile recoltate de la pacienții internați a fost identificată Salmonella.

 Se menține în continuare sancțiunea complementară de suspendare temporară a activității braseriei unde au fost preparate produsele alimentare consumate de persoanele afectate, până la prezentarea unor buletine de analiză – teste de sanitație  corespunzătoare, după efectuarea cu o firmă autorizată a operațiunilor de curățenie și dezinfecție cu produse biocide avizate de Ministerul Sănătății și normalizarea examenelor de laborator care atestă starea de sănătate a angajațior.

Inspectorii DSVSA Alba spun că în urma buletinelor de analize emise de către laboratorul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor Alba nu au fost detectați germeni patogeni din genul Salmonella spp. de pe coaja și continul ouălor

https://realitateadealba.net/amenzi-maxime-in-cazul-suspiciunii-de-toxiinfectie-alimentara-controale-mixte-ale-inspectorilor-dsp-si-dsvsa-alba/

15 COMENTARII

  1. I just want to say I’m all new to blogging and absolutely savored your page. Likely I’m planning to bookmark your blog post . You amazingly have fantastic stories. Appreciate it for sharing your website page.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here