95 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi 216 autovehicule de transport marfă au verificat poliţiştii rutieri din judeţul Alba. Pentru abateri constatate au aplicat 90 de amenzi. Pe parcursul a 7 zile activitatea de control s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 13-19 mai 2019, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul celor 7 zile, polițiștii au constatat 90 de abateri contravenționale de la normele legale privind circulația pe drumurile publice dar și de la alte norme ce reglementează transportul rutier de mărfuri și persoane.

Au fost verificate 216 autovehicule de transport marfă şi au fost sancţionaţi 72 de conducători de asemenea vehicule, din care 19 pentru viteză excesivă, 23 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 10 pentru lipsa documentelor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au verificat 95 de autovehicule destinate transportului public de persoane, iar pentru nereguli constatate 18 dintre şoferii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, din care 5 pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 4 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, unul pentru nerespectarea capacității de transport, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.