Rezultatele acțiunii TRUCK & BUS

Pe parcursul a șapte zile, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), s-a desfășurat acțiunea Truck & Bus. În urma acestei acțiuni au fost verificat 104 autovehicule destinate transportului public de persoane şi 287 de autovehicule de transport marfă, iar pentru abateri constatate polițiștii au aplicat 140 de amenzi, în valoare de peste 34.800 lei.

În perioada 22 – 28 iulie 2019, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul celor 7 zile, poliţiştii au constatat 140 de abateri contravenționale de la normele legale, acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare totală de 34.800 lei.

Astfel, au fost verificate 287 de autovehicule de transport marfă şi au fost sancţionaţi 107 de conducători de asemenea vehicule, din care 12 pentru viteză excesivă, 50 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 14 pentru lipsa documentelor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au verificat 104 autovehicule destinate transportului public de persoane, iar pentru nereguli constatate 33 dintre şoferii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, din care 4 pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 21 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, doi pentru lipsa documentelor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Articolul precedentBărbat din Stremț reținut după ce și-a agresat fiicele minore
Articolul următorAlbaiulian depistat sub influența băuturilor alcoolice