În cadrul acţiunii T.I.S.P.O.L. Speed, în săptămâna trecută, poliţiştii din Alba au aplicat peste 1600 de sancţiuni participanților la traficul rutier cu scopul de a combate accidentele rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

În perioada 1 – 7 aprilie, poliţiştii din structurile de poliţie rutieră din judeţul Alba, au acţionat în cadrul acţiunii T.I.S.P.O.L. Speed în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, în special asupra celor care încalcă regimul legal de viteză. Aceștia au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică.

Poliţiştii au aplicat în cadrul acţiunii 1.636 de sancțiuni contravenţionale, dintre care 1282 pentru depăşirea vitezei legale şi au reţinut 19 permise de conducere.

Au fost folosite folosite, la capacitate maximă, 16 aparate radar, care au fost amplasate pe principalele artere rutiere ale judeţului.

Controalele T.I.S.P.O.L. Speed s-au desfășurat simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene şi au avut drept scop combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.