Revenirea României la normalitate, din 1 iunie 2021, în linie dreaptă

Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate se reunește, astăzi, de la ora 11.00, pentru a dezbate alte propuneri de relaxare a restricțiilor care ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie. Propunerile privesc domeniul HoReCa, spațiul public, evenimentele publice și private, dar și mediul de lucru, la care s-a referit deja premierul Florin Cîțu.

Prim-ministrul a propus, ca stimulent de vaccinare, să nu se mai poarte mască în birouri, de la 1 iunie 2021, dacă toate persoanele care lucrează în acel spațiu sunt imunizate împotriva COVID-19.

În ceea ce privește HoReCa, se propune deschiderea la capacitate de sută la sută, dacă personalul și clienții sunt vaccinați cu ambele doze. În cazul în care personalul și clienții nu sunt vaccinațui, atunci se va propune deschiderea la capacitatea de 70 la sută. 

Premierul Florin Cîțu a făcut, joi, la Constanța, primele anunțuri despre măsurile de relaxare pe care le-a convenit cu patronii din HoReCa și pe care le va propune în ședința Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate din 7 mai.

„După un an de zile de pandemie vreau să arătăm că putem deschide în această vară sezonul estival în siguranță. După discuțiile de azi, am primit soluții inovative. Unele din ele sunt prezentate în spațiul public – să putem fi fără mască pe plajă, în restaurant, capacitate maximă în anumite codiții, la hotel la fel.

Din partea industriei am primit soluții foarte bune, pe care pe propunem mâine în comitetul interministerial”, a declarat Florin Cîțu, după întâlnirea cu cei din domeniul ospitalității.

„Am venit special aici pentru că vreau să prgătim cât mai bine acest sezon estival. Am înteles cu toții că pentru a avea un sezon de succes în România, pe litoral, trebuie să lucrăm împreună. (…) Am vorbit de propuneri pentru Comitetul ministerial de mâine, care vizează industria turismului”, a mai spus Cîțu. 

Despre măsurile de relaxare, premierul a spus că „prima etapă e de la 1 iunie, a doua etapă de la 1 august”.

„Pentru 1 iunie putem vorbi despre eliminarea măștii pe plajă, o distanțare pe plajă între șeszlonguri, am discutat cu cei din domeniu. Cred că putem discuta, sigur, de eliminarea măștii”, a mai declarat premierul, joi, la Constanța.

„Distanțarea dintre șezlonguri, pe plajă, va trebui monitorizată, supravegheată de autoritățile locale dacă se respectă”, a menționat Cîțu.

„La discuțiile și cu producătorii de evenimente în două etape, de la 1 iunie primul prag de relaxare de la 1 august  al doilea.

Mă bucură susținerea reprezentanţilor industriei pentru campanie de vaccinare. Îi asigur de toată susținerea mea”, a mai spus Florin Cîțu.

 
Articolul precedentVremea 7 mai – Se schimbă brusc temperaturile în mare parte din țară
Articolul următorVicepremierul Kelemen Hunor anunță că România şi Ungaria negociază pentru recunoaşterea reciprocă a certificatelor de vaccinare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.