Restricții pentru persoanele nevaccinate – Ministrul Sănătății face anunțul: „Va rămâne de văzut cum evoluează pandemia”

Ioana Mihăilă a vorbit în direct la Realitatea PLUS despre valul 4 coronavirus și despre posibile restricții pentru persoanele nevaccinate. Șefa de la Ministerul Sănătății susține că se vor extinde și testările pentru persoanele aflate la risc.

 

Ioana Mihăilă a vorbit la Realitatea PLUS despre felul în care campania de vaccinare decurge în acest moment dar și cum este România pregătită pentru valul 4.

„Ne concentrăm pe vaccinarea la medicii de familie, cam o treime din dozele noi e realizată în cabinetele medicilor. Ne gândim să introducem vaccinarea în cabinetele medicale din ambulatoriu, vom veni cu un proiect de propunere legislativă.
 
În valul 4 nu ne mai așteptăm la o încărcare atât de mare a paturilor AȚI. Noi am centralizat planurile trimise de spitale iar pentru situații particulare cum e spitalul Bals și Babeș din București, ne gândim la soluții particulare. În concluzie nu ne așteptăm la o nevoie mai mare de paturi de AȚI comparativ cu valul 3 dar dorim că în caz de recrudescența să putem asigura serviciile și pacienților non-covid.”, a declarat Ioana Mihăila la Realitatea PLUS.
 
„Va rămâne de văzut cum evoluează pandemia. Restricțiile cred că trebuie să vizeze persoanele nevaccinate. 

 
Conform discuțiilor cu ministrul educației și muncii ne gândim să extindem programele de testare perioadică pentru personalul care lucrează în școli. Vom merge înainte cu propunerea de a testa periodic persoanele la risc. 
 
Cred că relaxarile și restricțiile trebuie să depindă mai ales de incidența. În momentul acesta nu există cifre extrem de alarmante însă există o creștere a numărului de persoane infectate cu tulpină delta. E important să rămânem vigilenți, când vedem și o creștere generală a numărului de infectari să devenim și mai prudenți.”, a mai declarat Mihăilă.
Articolul precedentRomânii primesc despăgubiri de până la 300 de lei pentru penele de curent
Articolul următorCoronavirus CIFRELE ZILE: Situaţia pe judeţe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.