Un traficant de droguri din Alba se promova prin intermediul WhatsApp și Instagram. Vindea gramul de cannabis la prețul de 60 de lei. Un acord de recunoaștere a vinovăției a fost semnat de către un traficant de droguri din județul Alba, care se promova prin WhatsApp și Instagram, cu DIICOT pentru o pedeapsă cu suspendarea executării. Acesta vindea gramul de cannabis cu 60 de lei.

Nicolae B. a vândut în ultimii ani, potrivit probelor de la dosar, de peste 120 de ori cannabis către diverși consumatori. Activitatea de trafic de droguri a avut loc din 2017 și până în iunie 2022, când a fost identificat de autorități. Tânărul vindea gramul de cannabis cu 60 de lei. În total, bărbatul ar fi obținut aproape 15.000 de lei de pe urma tranzacțiilor probate de către anchetatori, sumă care urmează să fie confiscată de la acesta.

„Din percheziția informatică efectuată asupra telefonului mobil ridicat de la (…) rezultă că acesta era implicat serios în traficul de droguri, având mai multe conversații de interes purtate cu diferite persoane, atât prin intermediul aplicațiilor WhatsApp și Instagram, cât și prin mesaje tip SMS”, se precizează în documentul încheiat între acesta și DIICOT.

Anchetatorii au identificat 14 imagini care au fost utilizate ca probe. În 11 dintre acestea se observă mai multe inflorescențe de canabis, în două sunt surprinse două țigarete tip joint, iar într-una un cântar electronic de mare precizie pe care se află un pliculeț din material plastic transparent ce conține masă vegetală uscată, specifică genului canabis.

Pedeapsa cu care a fost de acord este de 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere pe un termen de 4 ani.

„Ţinând seama de împrejurările comiterii faptelor şi de modalitatea de săvârşire, numărul mare al actelor materiale, perioada desfăşurării activităţii infracţionale, de urmările produse asupra dezvoltării fizice şi emoţionale a consumatorilor şi de circumstanţele de ordin personal ale inculpatului, instanţa apreciază că măsura controlului judiciar este necesară pentru asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal şi proporţională cu gravitatea acuzaţiilor”, se precizează în hotărârea din 2 septembrie 2022, de la Tribunalul Alba.

Pe parcursul termenului de supraveghere, Nicolae B. va presta muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile.

Sursa: Realitatea de Alba