Opoziția unită din Consiliul local a încercat să înlăture încoronarea unei puteri corupte și iresponsabile în persoana lui Paul Voicu.PNL-PDL și-a început noua eră printr-un abuz. Au ales în mod dictatorial un viceprimar în plus, pe Raul Tudorașcu.

Conform art. 148 din Codul administrativ, municipiile reședință de județ pot avea doar 2 viceprimari. Viceprimarul care exercită temporar atribuțiile primarului poate exercita și atribuțiile de viceprimar. Înțelegem că regimul Hava-Voicu  este obișnuit să aibă un „idol” care să semneze contractele murdare, dar deja s-a depășit limita legalității votând un  al treilea viceprimar.

Noi considerăm că doi viceprimari sunt arhisuficienți pentru Alba Iulia, ținând cont de efortul bugetar la care este supus orașul. Chiar și așa, PNL nu a respectat  configurația politică din consiliul local, noul viceprimar delegat din consiliul local trebuind să fie al opoziției. Astfel, PNL-PDL și-a instituit o dictatură a viceprimarilor care nu fac altceva decât să semneze afacerile lui Paul Voicu și să căpușeze banul public.

Pe această cale, solicităm domnului prefect al județului Alba atacarea de URGENȚĂ în contencios administrativ  a hotărârii de numire a celui de al treilea viceprimar.

Suntem în fața unui început al sfârșitului  acestei administrații PDL-iste, măcinate de conflicte interne, care nu va reuși să mai administreze prea mult acest oraș. Paul Voicu, nu doar că va fi ținut în priză de opoziția locală, dar se va și curenta în ea.

De asemenea, regretăm dezertarea consilierului Mircea Trifu din rândurile opoziției locale, de strategia păguboasă de a sta deoparte la revocarea celor doi viceiresponsabili.  Acum era șansa lui Mircea Trifu să dovedească că este un consilier de echipă care ascultă cea mai aprigă dorință a  electoratului său – aceea de a scăpa orașul de PDL-iști.  Totuși,  absența și moartea lui politică ne face mai încrezători și determinați în a readuce orașul la libertate și prosperitate, un oraș fără dictatura lui Paul Voicu.

Paul Voicu preia oficial conducerea municipiului Alba Iulia. Opoziția din Consiliul Local nu a avut puterea nici măcar să-și argumenteze solicitările de revocare a celor doi viceprimari.

Coaliția PSD-ALDE va continua să uziteze de toate pârghiile legale pentru a opri  administrația Voicu să facă abuzuri, să risipească banul public și să umilească albaiulienii. Suntem responsabili în fața oamenilor și a lui Dumnezeu să avem grijă de acest oraș și de viitorul său.

În lunile următoare, venim în fața albaiulienilor cuun program de guvernare locală, cu o alternativă la această administrație anti albaiulieni.

Venim cu măsuri de construire a noi locuri de parcare, de asigurare a serviciilor comunitare la standarde europene, de facilități fiscale pentru firmele locale și creștere a cuantumului burselor pentru elevi.

Se arată în scrisoarea consilierilor locali ai Partidului Social Democrat din Consiliul local al municipiului Alba Iulia