Comercianții care își desfășoară activitatea în zona barajelor de la Tău și Oașa au fost verificați de polițiștii de investigare a criminalității economice. Au fost aplicate amenzi în valoare de 37.000 de lei și au fost confiscate mărfuri și sume de bani.

În zilele de 30 august și 1 septembrie 2019, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de polițiștii de rutieră și de cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au verificat comercianții ambulanți care își desfășoară activitatea în zonele barajelor Tău și Oașa, pe marginea Drumului Național 67 C.

Astfel, vineri, 30 august, au fost controlați 16 comercianți (11 persoane fizice și 5 persoane juridice) cu privire la modul în care respectă legislația privind faptele de comerț.

În urma controalelor, polițiștii au constatat 16 abateri de natură contravențională, care au fost sancționate în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind comerțul.

Controalele au continuat duminică, 1 septembrie, când au fost depistați 5 comercianții care desfășurau acte de comerț, cu încălcarea prevederilor legale.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 37.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 3.080 lei și suma de 6.051 lei provenită din fapte de comerț ilicit.