Ucraina a intrat în ziua 140 a războiului. Cel puțin șapte persoane au fost ucise marți de o lovitură cu rachetă ucraineană asupra unui mare depozit de muniții din Nova Kahovka, în orașul Herson ocupat de Rusia, în timp ce Volodimir Zelenski afirmă că rușii au lovit din nou Harkovul și împrejurimile, făcând mai multe victime.

UPDATE 9:07 – Margulan Seisembaev a explicat cea mai mare greșeală a lui Vladimir Putin, care probabil o să-l ducă la un colaps. 

Miliardarul, investitorul, personalitatea publică și filantropul kazah Margulan Seisembaev a acordat un interviu în care a explicat de ce Putin s-a trezit într-o situație de zugzwang (situație în șah în care jucătorul obligat să mute are la dispoziție numai mutări dezavantajoase, n.r.). 

Potrivit expertului, președintele Federației Ruse a făcut o greșeală ireparabilă atacând un popor iubitor de libertate.

UPDATE 9:03 – Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă, în mesajul zilnic către popor, că ocupanţii au lovit din nou Harkovul şi comunităţile din regiuni, unde există victime, răniţi şi morţi. El mai arată că în Donbas, încercările de ofensivă nu se opresc, iar situaţia de acolo nu devine mai uşoară. „În fiecare zi primim şi experimentăm o mulţime de ştiri dureroase. Războiul continuă, bombardamentele ruseşti nu se opresc nici măcar o zi”, spune preşedintele Ucrainei.