După 119 zile de război, Ucraina a început să piardă teritoriu în Donbas și Lugansk. Rusia intensifică bombardamentele în Harkov. LIVE TEXT război Ucraina.

UPDATE 09:30 – SUA vor apăra Lituania în cazul unei agresiuni, spune Departamentul de Stat american. Statele Unite susțin cu fermitate articolul 5 din Tratatul Atlanticului de Nord, care afirmă că un atac asupra unei țări NATO este un atac asupra întregii Alianțe și sunt gata să apere Lituania în cazul invadării teritoriului de către Rusia.

Forțele rusești au capturat mai multe așezări în apropierea orașelor Lysychansk și Severodonețk, aflate în estul regiunii Lugansk, potrivit guvernatorului regional și Statului Major al Ucrainei.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că situația militară din Lugansk este foarte dificilă, în condițiile în care Rusia și-a intensificat eforturile de eliminare a trupelor ucrainene din zonele decisive.

Zelenski afirmă că situaţia de pe linia frontului este fără schimbări semnificative. Cu unele mişcări tactice, armata ucraineană îşi consolidează apărarea în regiunea Lugansk, în timp ce ”bombardamente brutale şi cinice” continuă la Harkov.

Cel puțin 15 civili au fost uciși în Harkov de bombardamentele rusești, după săptămâni de relativ calm, a afirmat guvernatorul regional.

În plus, Ministerul rus al Apărării a declarat că rachetele sale au lovit un aerodrom din apropierea marelui port ucrainean Odesa.