Ministrul Muncii și preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan afirmă, întrebată dacă Ludovic Orban va fi exclus din partid, că ar trebui să-şi dea singur demisia, „aşa ar fi un gest de onoare”.

Întrebată despre excluderea lui Orban din PNL, Turcan a răspuns: „În mod normal, ar trebui să-şi dea singur demisia, aşa ar fi un gest de onoare (…) Pe fond, matematic, Ludovic Orban semnează decizia de predare a PNL-ului în braţele PSD-ului, pentru că asta face: când te lasă fără majoritate parlamentară sau te ameninţă şi foloseşte în detrimentul actului de guvernare numărul de parlamentari pe care îl are, e ca şi cum te direcţionează spre PSD”, a spus Turcan marţi seară, într-o emisiune la Profit TV.

„Din păcate, Ludovic Orban s-a delimitat singur de Partidul Naţional Liberal şi e o decizie pe care o iau cu mare greutate, dar, pe fond, pentru mine ca om politic statutul prevalează şi nu pot să-l interpretez, pentru că dacă eu îl interpretez în privinţa lui Ludovic Orban, după aceea va trebui să-l interpretez şi pentru alte persoane. Şi statutul prevede foarte clar: nu poţi să-ţi ataci în spaţiul public colegii de partid, să aduci atingere imaginii partidului ş.a.m.d.”, a mai spus ea.

Turcan a mai declarat că indexarea pensiilor de la 1 decembrie e imposibilă: „Pentru a avea bază legală îţi trebuie un act normativ, în condiţiile în care cupoanele de pensie se tipăresc deja. Deci noi, acum, tipărim taloanele pentru luna decembrie. Tehnic nu e posibil”.

Ministrul Muncii a spus că, oricum, pensiile vor fi indexate de la 1 ianuarie: „De la 1 ianuarie le indexăm oricum. Am anunţat minim 6% şi, în funcţie de cum se aşază bugetul, între 6 şi 12 procente e posibilă orice majorare”.

Turcan a mai afirmat că în al doilea trimestru al anului viitor va fi prezentată o primă formă a Legii pensiilor, iar la finele lui 2022 proiectul va fi trimis în Parlament, conform înțelegerii cu Comisia Europeană pe marginea PNRR.

Sursa: Realitatea Din PNL