Proiectul „În vacanţă îmi fac doar amintiri frumoase”, la final

Peste 600 de copii aflaţi în tabere şcolare au fost beneficiarii proiectului „În vacanţă îmi fac doar amintiri frumoase”, derulat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Alba şi Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Siguranţa tinerilor rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi în anul şcolar 2018 – 2019.

Scopul proiectului

Informarea elevilor aflaţi în tabere, şcoli de vară, locuri de agrement şi a minorilor din case de tip familial, din judeţul Alba, cu privire la comportamentul recomandat pentru prevenirea victimizării din infracţiuni şi accidente.

Poliţiştii au prezentat aspecte legate de delincvenţa juvenilă, prevenirea consumului de droguri şi a traficului de persoane, siguranţa navigării pe internet şi prevenirea victimizării din accidente rutiere sau ca urmare a nerespectării regulilor privind excursiile pe munte.

La unele dintre activităţile desfăşurate au participat şi specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia.

Pe perioada vacanţei de vară, în judeţul Alba, nu au fost înregistrate incidente grave în care să fie implicaţi elevii.

În cadrul acestui proiect, a avut loc o ultimă activitate la Tabăra Vadu Moţilor, unde, copiii au fost îndrumaţi să adopte un comportament preventiv, ce le va aduce un plus de siguranţă şi au primit urări de succes în noul an şcolar.

Pentru prevenirea accidentelor, cu ocazia începerii anului şcolar 2018 – 2019, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba adresează celor mici, câteva recomandări:

Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de marginea carosabilului!

Traversaţi strada numai pe trecerea pentru pietoni şi nu alergaţi!

Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă!

După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora;

Nu vă deplasaţi cu bicicletele, rolele/skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Articolul precedentCopiii de la centrul ,,Sfântul Nicolae” au fost învățați cum să prevină incendiile
Articolul următorLa Metes, elevii de clasa pregătitoare vor primi ghiozdane si rechizite

Comments are closed.