Primăria Alba Iulia demarează proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere, de aproape 20 de milioane de euro.
 
”În sfârșit, am ajuns în acest punct în care căutăm, la modul cel mai serios, firme responsabile, parteneri profesioniști, cu care să ducem la bun sfârșit proiectele despre care s-a vorbit atât de mult”, a declarat Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.
 
În această săptămână a fost publicat în SEAP anunțul pentru unul dintre cele două mari proiecte de infrastructură din municipiul Alba Iulia. Este vorba despre proiectul ,,REABILITARE INFRASTRUCTURĂ REȚEA MAJORĂ DE TRANSPORT PUBLIC URBAN – MUNICIPIUL ALBA IULIA, LOTUL I” – lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere, introducere a rețelelor în subteran, instalații de semaforizare și infrastructură pentru stațiile de autobuz, pe străzile: Lotul 1 – străzile Regimentul V Vânători, B-dul Ferdinand I și Ion I.C.Brătianu; Lotul 2 – străzile: Ardealului, Tudor Vladimirescu, Turnătoriei și Cabanei.
Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritara 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e, Obiectiv specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon in municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, are o valoare totală estimată de 98.299.948,94 lei fără TVA.
Acest prim proiect este împărțit în trei loturi, dintre care două reprezintă lucrări iar lotul trei – dotări. Ieri 28 aprilie, a fost publicat în SEAP anunțul privind achiziția lucrărilor pentru loturile I și II, a căror valoare totală este de 75.911.949,46 lei, fără TVA.
 
”Vă pot asigura, ca de fiecare dată, că totul este de o transparență maximă, pentru că ne dorim, la modul sincer, firme serioase, puternice, pe care să le plătim corect și la timp, pentru a livra cu adevărat calitate în termenii stabiliți. Prin urmare, invit toți agenții economici interesați, din țară sau din Europa, care își propun să lucreze serios și să fie plătiți exclusiv pe baza unor lucrări corect și la timp realizate, să aplice. Să vină cu încredere la Alba Iulia, unde vor avea în noi un partener corect și responsabil. Aceasta înseamnă că atât eu, cât și personalul responsabil din Primărie, vom fi zilnic în teren pentru a ne asigura de calitatea, asumată prin contract, a lucrărilor pentru că ne dorim să livrăm, la timp, rezultatele așteptate de albaiulieni.
Fiind inginer de profesie îi asigur pe toți cei care vor veni la licitație că știu exact ce înseamnă lucrările pe un șantier, așa că nu vor avea nevoie nici de scuze, dar nici să își facă griji că o muncă realizată corect nu va fi plătită la timp, în termenii contractuali.
Sunt lucrări de anvergură, care vor schimba radical municipiul Alba Iulia și prin care vom moderniza mai multe zone vitale ale orașului.
Rezolvăm, rând pe rând, toate problemele orașului!”, a adăugat Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Sursa: Realitatea de Alba