Primăria Cugir a înaintat la sfărșitul săptămânii trecute finanțarea proiectului „Modernizare ambulatoriu Cugir prin achiziție de dotări”.

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Cugir urmează a fi dotat cu echipamente de ultimă generație, în valoare de aproape 12.800.000 lei, dacă proiectul va fi aprobat.

Prin proiect se dorește achiziționarea de echipamente şi dotări medicale pentru fiecare cabinet/laborator în funcție de necesități, cazuistică și personalul existent, potrivit primarului Adrian Teban.

Lansarea acestei axe de finanțare este o nouă șansă pentru orașul Cugir de a ridica ștacheta serviciilor medicale.

Este al doilea proiect european de care ar beneficia ambulatoriu, care ne-ar permite să continuăm dotarea cu apartatura de care este nevoie în fiecare cabinet sau laborator.

Dacă în proiectul precedent ne-am axat pe ceea ce era aboslut necesar, întrucât o mare pondere din fonduri erau destinate renovării și modernizării pavilionului, acum avem șansa să acoperim majoritatea necesităților.

În acest sens, alături de conducerea spitalului și corpul medical s-a făcut o analiză a situației existente şi s-a alcătuit un necesar pe baza cazuisticii de la nivelul ambulatoriului care prezintă tipurile de investigații şi intervenții necesare, precum şi experiența personalului medical” – a declarat primarul Cugirului, Adrian Teban.

Printre echipamentele pe care administrația locală dorește să le achiziționeze prin proiect, se numără: electrocardiograf, ecograf, holter EKG și TA, cabină de iradiere UV a întregului corp Dr. Hoenle, ecograf acreditat internațional pentru examinare obstretică și ginecologică cu 3 sonde, masă ginecologică hidraulică, unitate de radiochirurgie universală, aparat digital de roentgendiagnostic scopie și grafie, mamograf digital, analizoare automate, defibriolator cardiac, oftalmoscop, tomograf computerizat, etc.

Valoarea totală a proiectului este de 2.799.570,88 lei, din care cheltuieli nerambursabile 12.543.579,46 lei, contribuția CL 255.991,42 lei, iar valoarea totală achiziției de dotări 12.598.127,68 lei.