PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI, ANUNȚATĂ DE ANM

La munte, în următoarele două săptămâni, temperaturile vor oscila între medii ale maximelor de la -2 la 0 grade Celsius până spre 0 – 2 grade, iar ale minimelor între -6 şi -4 grade, până la -2, chiar -4 grade.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni a fost anunțată luni, 2 decembrie, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În unele zone ale țării, maximele vor fi, în medie, între 4 şi 6 grade Celsius și vor coborî chiar spre 2 grade Celsius.

Conform ANM, perioada 2 – 15 decembrie va fi caracterizată de variații de temperatură de la o zi la alta, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată după ziua de 6 decembrie.

Prognoza meteo pentru Banat și Crișana

În Banat, în prima săptămână de prognoză, vor fi variaţii termice uşoare de la o zi la cealaltă. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 6 şi 8 grade Celsius, iar a celor minime, care vor fi preponderent negative la început, apoi în creştere uşoară, se va situa între -2 şi 2 grade.

Apoi, între 7 şi 10 decembrie, vremea se va încălzi, iar maximele vor atinge în medie 10 grade şi minimele 4 grade Celsius, după care vor reveni la regimul termic caracteristic primei săptămâni. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 6 decembrie.

În Crişana, regimul termic nu va avea variaţii importante pe parcursul perioadei estimate, cu valori diurne ce se vor situa, în medie, între 4 şi 6 grade şi nocturne între -2 şi 2 grade.

Excepţie va face intervalul 7 – 10 decembrie, când valorile termice vor marca o creştere şi se vor situa, mediat regional, la maxime între 8 şi 10 grade, iar la minime între 2 şi 4 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 6 decembrie.

Temperaturile așteptate în Maramureș și Transilvania

În Maramureş, regimul termic va avea uşoare variaţii până în data de 7 decembrie, astfel că mediile maximelor se vor situa între 4 şi 6 grade Celsius, iar ale minimelor între -2 şi 0 grade Celsius.

Ulterior va fi o scurtă perioadă de încălzire, iar după 11 decembrie se va răci accentuat, astfel că valorile maxime vor scădea de la 10 spre 2 grade, iar cele minime de la 2 spre -2 grade, mediat regional. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 7 decembrie.

În Transilvania, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele caracteristice pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, cu medii ale maximelor cuprinse între 4 şi 6 grade, uşor mai ridicate de atât vor fi doar în zilele de 7, 8 şi 9 decembrie când vor urca spre 8 grade, mediat regional.

Minimele vor fi preponderent negative, cu cele mai scăzute valori în prima parte a intervalului şi din nou spre sfârşitul acestuia, astfel încât media minimelor se va situa între -6 şi 2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată după data de 7 decembrie.

Vremea în Moldova, Muntenia și Oltenia

În Moldova, valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Media maximelor se va situa între 2 şi 6 grade, iar a minimelor între -2 şi 2 grade, posibil uşor mai ridicate de atât în zilele de 8 şi 9 decembrie, când se estimează maxime în jurul a 8 grade şi minime în jurul a 2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 7-13 decembrie.

În Muntenia, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi în general închisă şi normală din punct de vedere termic, cu valori mediate la maxime între 6 şi 8 grade şi la minime între -2 şi 2 grade. Din data de 7 decembrie se va încălzi treptat până în 10 decembrie, apoi se va răci din nou, astfel că, în acest interval, mediile maximelor vor varia de la 10 spre 6 grade şi ale minimelor de la 4 spre -2 grade. Vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii pe arii extinse, cu o probabilitate mai mare din data de 7 decembrie.

În Oltenia, regimul termic va fi relativ stabil în primele zile din interval, când va avea medii diurne de 6 – 8 grade şi nocturne de 0 – 2 grade, apoi va oscila, de la o încălzire în perioada 7 – 10 decembrie, spre o răcire până spre 15 decembrie. În aceste condiţii, valorile mediate regional ale maximelor vor fi între 6 şi 10 grade, iar ale minimelor între -2 şi 4 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere din data de 6 decembrie.

Ce temperaturi vor fi înregistrate în Dobrogea și la munte

În Dobrogea, până pe data de 5 decembrie, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu medii ale maximelor între 6 şi 8 grade şi ale minimelor între 1 grad şi 3 grade. În intervalul 7 – 10 decembrie se va încălzi treptat, iar valorile mediate regional, vor fi ziua de 12 grade, iar noaptea de 8 grade. Ulterior, regimul termic va fi în scădere şi comparabil cu primele zile din prognoză.

După data de 5 decembrie va creşte probabilitatea de precipitaţii, astfel că vor fi perioade în care se vor semnala în aproape toată regiunea.

La munte, în următoarele două săptămâni, temperaturile vor oscila între medii ale maximelor de la -2 la 0 grade Celsius până spre 0 – 2 grade, iar ale minimelor între -6 şi -4 grade, până la -2, chiar -4 grade. Perioadele reci vor fi între 4 şi 6 decembrie şi din nou între 11 şi 15 decembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată din data de 6 decembrie.

Articolul precedentEUROPA: VREMEA RECE MAJOREAZĂ COTAŢIILE LA GAZE
Articolul următorGEORGE SIMION DEPUNE CERERE DE RENUMĂRARE ÎN MAI MULTE SECȚII DE VOTARE: VREM SĂ FACEM MIȘCAREA PENTRU RECONSTRUCȚIA ROMÂNIEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.