Problema zonelor inundabile din Micești va fi rezolvată în regim de urgență

Locuitorii cartierului Micești au atras atenția în mod repetat asupra creșterilor nivelului de apă și a revărsărilor apărute în urma ploilor.

Pentru că urmează 3 luni care, cel puțin din statistica meteo, se anunță a fi cu precipitații abundente au fost demarate procedurile de corectare a posibilelor situații de inundații.

Echipe ale Primăriei Alba Iulia și Apa CTTA s-au deplasat în teren pentru a verifica situația existentă.

A fost constatat că inundațiile sunt cauzate de lucrări pe care unii locuitori ai zonei le-au făcut, în mod abuziv, în zona canalului colector: au modificat nivelul de adâncime, au blocat canalul sau chiar construit în zona acestuia.

Este important de știut că acest canal este un bun public (aparține domeniului public) și că orice intervenție în zona lui este strict interzisă, cu atât mai mult îngrădirea sau obturarea lui – conform Legii 107/1996 republicată (Legea apelor).

Vorbim despre câteva gospodării care și-au luat în «proprietate» în mod abuziv canalul colector fără a le păsa de vecinii și chiar prietenii lor.

Este de neconceput ca o mână de oameni să cauzeze, din indolență, atâtea probleme unei întregi comunități.

Au făcut lucrări în zona canalului și acum suferă întreg cartierul.

Dacă nu înțeleg să intervină ei să rezolve situația pe tronsoanele care le trec prin gospodărie, va trebui să luăm noi măsuri.

Și nu vor fi plăcute: amenzi, demolări și vom ajunge chiar la exproprieri. Suntem categorici: nu tolerăm astfel de situații.”, Voicu PAUL – viceprimar cu atribuții de primar

Începând de astăzi, 4 septembrie a.c., echipe ale administrației locale formate din angajați ai direcției tehnice, ai biroului de cadastru și polițiști locali, coordonați de Raul Tudorașcu -consilier local cu atribuții de viceprimar – se vor deplasa zilnic în zona Micești.

Într-o primă etapă vor discuta cu locuitorii din zonele cu probleme pentru conformare voluntară și eliberarea traseului canalului colector, dar și regularizarea și corectarea nivelurilor acestuia pentru a preîntâmpina eventuale viitoare inundații în zonă.

Dacă această acțiune nu va avea efectele așteptate, se vor lua măsuri legale (aplicare de amenzi și intervenții de urgență pe traseul canalului).

Următoarele etape vor fi de corectare a întregului traseu al canalului și reprofilarea lui.

Articolul precedentPolițiștii verifică autovehiculele destinate transportului școlar
Articolul următorAccident mortal în Gârbova de Jos