Primul tren modern achiziționat de România după o perioadă foarte lungă, disponibil din toamnă

Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a subliniat că Autoritatea de Reformă Feroviară are un program fără precedent de achiziție de rame electrice.

Primul tren modern achiziționat de România după o perioadă foarte lungă va fi disponibil pentru călători din toamnă, potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Ionuț Săvoiu, invitat vineri, 14 iunie, la „Apel matinal” de la Radio România Actualități.

Oficialul a spus la „Apel matinal” că Autoritatea de Reformă Feroviară are un program foarte ambițios, fără precedent, de achiziție de rame electrice.

„Sunt, practic, 100, în jur de 119 rame electrice, care vor deservi publicul călător. Primul tren va circula din această toamnă, primul tren modern achiziționat de România după o perioadă foarte lungă. Acest tren se află în teste, ceea ce este important.”, a precizat el, la Radio România Actualități.

 „Chiar săptămâna aceasta a avut loc o vizită a reprezentanților Comisiei Europene și au participat la o etapă de testare pe poligonul de la Făurei, unde, din câte am înțeles, participanții au fost mulțumiți de calitatea și de confortul asigurat de acest nou tip de tren, care are tracțiune la ambele capete, deci seamănă cu un metrou”, a adăugat el.

România va avea 450 de vagoane noi și aproape 120 de locomotive

Oficialul a mai spus că această achiziție, prin mai multe contracte cu finanțare europeană, va asigura României un echivalent de 450 de vagoane și aproape 120 de locomotive, „dacă vorbim în echivalența între rama electrică și trenurile tradiționale”.

Secretarul de stat a adăugat că anul acesta nu poate fi anunțat decât primul tren reparat din fonduri de la compania CFR Călători, însă programul de modernizare din fonduri europene este la început, iar speranța este că România va avea trenuri modernizate spre sfârșitul anului.

„Proiectul a început bine și suntem convinși că situația confortului călătorilor se va schimba în perioada care urmează.”, a precizat el.

Articolul precedentINGHA anunță Cod galben de viituri pe râuri din şase judeţe
Articolul următorRepublica Moldova: Obținerea cetățeniei va fi mai dificilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.