Primele teste de salivă au ajuns în teritoriu. Cîmpeanu: „Apreciez efortul tuturor autorităţilor” – Cum se va face distribuția DOCUMENT

0
1

Sorin Cîmpeanu -ministrul Educației a anunțat, vineri, că testele de salivă au ajuns în teritoriu, distribuția acestora urmând a fi finalizată astăzi.

„Conform informărilor primite din partea IGSU şi ISJ/ISMB, primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane au ajuns încă de ieri în teritoriu, distribuţia urmând a se finaliza în cursul zilei de astăzi. Inspectoratele şcolare judeţene vor asigura distribuţia acestor teste către fiecare unitate de învăţământ, pentru testarea tuturor preşcolarilor, elevilor şi personalului din şcoli şi grădiniţe.

Apreciez efortul tuturor autorităţilor implicate în materializarea demersului de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul virus prin metoda testării, astfel încât elevii şi personalul din şcoli şi grădiniţe să beneficieze de o siguranţă sanitară sporită, atât de necesară derulării normale a actului educaţional. Apreciez, de asemenea, iniţiativa Ministerului Sănătăţii, cu care am agreat ca, împreună, să diseminăm materiale video-suport prin care să fie informaţi beneficiarii cu privire la utilizarea corecta a testelor”, a declarat, vineri, ministrul.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.