victorie

În prima manșă a semifinalelor Cupei CEV la volei feminin, Volei Alba Blaj va întâlni marți, 26 februarie, în deplasare, echipa Știința Bacău. Partida va începe la ora 17:00.

Prima semifinală românească din Cupa CEV reprezintă, totodată, și a doua semifinală europeană consecutivă pe care o dispută vicecampioana Europei, după cea din Liga Campionilor, de anul trecut, când Volei Alba Blaj a reușit o calificare spectaculoasă în finala celei mai importante competiții europene intercluburi.

Pentru vicecampioana Europei, calificarea în finala Cupei CEV ar reprezenta un nou moment istoric, în anul în care echipa Volei Alba Blaj împlinește 8 ani de existență.

Cele două echipe s-au întâlnit în acest sezon, de două ori în Divizia A1 și în ambele meciuri Volei Alba Blaj s-a impus destul de clar, cu 3-0 și 3-1.Ultima victorie a fost obținută duminică.

Pentru voleiul românesc este extraordinară această semifinală românească și țin să felicit Știința Bacău pentru parcursul pe care l-a avut în acest an în Cupa CEV.

Nu ne ascundem după vorbe, știm că suntem favoriți la calificarea în finală, dar trebuie să tratăm cele două meciuri cu maximă seriozitate.

Am obținut o victorie foarte importantă în campionat, este ceea ce ne-am dorit la meciul de duminică, dar marți va fi un cu totul alt joc, pentru că și competiția este alta, iar posibilitatea de a juca o finală europeană face ca miza și dificultatea meciului să fie mult mai mare.

Trebuie să fim atenți, să ne facem jocul nostru obișnuit și să obținem un rezultat care să ne confirme statutul de favoriți.

Ne gândim la cea de-a doua finală europeană consecutivă și la faptul că putem scrie din nou istorie pentru această echipă și pentru orașul Blaj.” – spune antrenorul principal al vicecampioanei Europei, Darko Zakoč.

Vicecampioana Europei va conta la acest meci pe prezența a aproximativ 150 de suporteri blăjeni, care vor face deplasarea la Bacău.

Meciul retur este programat săptămâna viitoare, în Sala Transilvania din Sibiu, marți 5 martie, de la ora 17:00.

Volei Alba Blaj va întâlni învingătoarea dintre Swietelsky Bekescsaba și Yamamay e-work Busto Arsizio, dacă se va califica în finala Cupei CEV.

În cazul în care Volei Alba Blaj va disputa finala, primul meci se va juca la Sibiu, pe 19 martie, returul fiind programat în deplasare, pe 26 martie.

În cadrul etapei a XVI-a a Diviziei A1, Volei Alba Blaj va primi vizita echipei CSM Lugoj, vineri 1 martie, de la ora 17:00.

Până la partida cu CSM București, programată la Blaj, în weekendul 15-17 martie, din ultima etapă a sezonului regulat, Volei Alba Blaj va mai susține încă două meciuri în deplasare: vicecampioana Europei va întâlni Dinamo, pe 10 martie (ora 11:00), în etapa a XVII-a și CSM Târgoviște, pe 12 martie (ora 18:30 sau 19:00), restanță din etapa a XIII-a.