Ieri, 15 februarie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost prezenți la Palatul Copiilor din Alba Iulia, unde au desfășurat activități educative, pentru prevenirea bullying-ului în rândul preșcolarilor și școlarilor care beneficiază de programele educaționale ale acestei unități de învățământ.

Cu sprijinul cadrelor didactice, copiii au fost provocați să vorbească despre prietenie și, cu ajutorul explicațiilor, specifice vârstei lor, au înțeles ce însemnă o situație de abuz și cum trebuie să se comporte în anumite situații, pentru ca nimeni să nu sufere.

Și pentru că ieri, 15 februarie, a fost sărbătorită Ziua Națională a Lecturii, polițiștii au citit, împreună cu cei mici, povestea unui băiat care a găsit cea mai bună soluție, pentru a scăpa de micile răutăți cu care îl întâmpinau alți copii.  

Activitățile au fost desfășurate în cadrul proiectului intitulat ”Mie îmi pasă!”, derulat de Palatul Copiilor din Alba Iulia, Cluburile Copiilor din județ și Inspectoratul de Poliție Județean Alba, care are ca scop informarea copiilor, beneficiari ai programelor educaționale, cu privire la cele mai bune măsuri pentru a preveni victimizarea din bullying.

Siguranța în unitățile de învățământ din județ rămâne prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Alba. În ultimele 7 zile, peste 500 de elevi din județ au participat la lecții informativ – preventive care au fost susținute de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului Siguranță Școlară împreună cu specialiștii în prevenirea consumului de droguri și traficului de persoane, din cadrul instituțiilor partenere.

Sursa: Realitatea de Alba