Noi premii obţinute de tinerii cursanţi ai Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Tinerii au adus în Alba trei premii obţinute la Festivalul – Concurs de muzică ușoară „Ritmuri în mileniul III” de la Berzasca, judeţul Caraş–Severin.

În urma concursului de interpretare:

Cristiana Viorel a obţinut locul III la categoria de vârstă 12 –16 ani

Ana Maria Oltean a obţinut locul II la categoria de vârstă 16 – 24 de ani

Elena Maria Păcurar o menţiune la categoria de vârstă 16 – 24 de ani

Cele trei tinere cursante sunt pregătite de profesorul Marinela Popa la Clasa de Canto – Muzică Uşoară din cadrul Şcolii de Arte şi Meşteşuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

În acest an Festivalul – Concurs de muzică ușoară „Ritmuri în mileniul III” a ajuns la cea de-a XX-a ediţie şi în cadrul acestuia au concurat copii din întreaga ţară.

Festivalul cuprinde două secțiuni: una pentru tineri interpreți cu vârsta cuprinsă între 13-15 ani şi a doua pentru tineri interpreți cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani.

Scopul festivalului este de a descoperi și lansa noi și valoroase talente din domeniul muzicii ușoare.

Evenimentul este organizat anual de Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Școala Populară de Arte și Meserii „Ion Românu” Reșița, Consiliul Local Berzasca, Primăria Berzasca și Casa de Cultură Berzasca.