Polițiștii rutieri din județul Alba desfășoară acțiuni de verificare a microbuzelor de transport elevi și îi instruiesc pe conducătorii acestora, cu accent pe importanța respectării regulilor, în vederea creșterii siguranței rutiere.

În perioada 26 august – 07 septembrie 2019, polițiștii rutieri din județul Alba verifică toate microbuzele care transportă elevi la școală și îi instruiesc pe conducătorii acestor autovehicule cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație.

Astfel, polițiștii verifică documentele conducătorilor auto (deținerea și valabilitatea permisului de conducere și a atestatului), documentele autovehiculului (certificatul de înmatriculare, asigurarea obligatorie auto, asigurarea pentru bagaje, ITP, licența de transport) precum și starea tehnică a vehiculelor (starea cauciucurilor, funcționarea semnalizării, a lumilor).

Nu în ultimul rând, polițiștii din Alba verifică semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia.

Neregulile constatate sunt aduse la cunoștința administratorului drumului public împreună cu solicitarea de a le remedia, în regim de urgență.

După începerea anului școlar urmează a fi efectuate controale în trafic cu privire la respectarea legalității transportului de elevi.