Pentru creşterea siguranţei traficului rutier poliţiştii din judeţul Alba au desfăşurat acţiuni punctuale, în 3 zile, în care s-a acţionat pe durata a câte 4 ore. Aceștia au aplicat aproape 400 de amenzi.

Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, acţiuni punctuale, cu efective suplimentare, ce au avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră şi depistarea şi sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, în zilele de 31 ianuarie, 1 şi 4 februarie 2019, pe durata a câte 4 ore.

Poliţiştii rutieri din judeţ au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Poliţiştii au aplicat, în total, 388 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 98.840 lei, din care 71 au fost pentru depăşirea limitei legale de viteză, 96 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 12 pietonilor care s-au angajat în traversări neregulamentare, 4 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, două pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 9 pentru depăşire, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii au verificat şi modul în care se efectuează transportul în regim taxi şi au constatat 4 abateri de natură contravenţională de la Legea 38/2003 care reglementează acest domeniu de activitate.

Totodată, au fost reţinute 18 permise de conducere, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare şi au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier.