Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu jandarmii şi specialişti silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. În săptămâna ce se încheie, au fost făcute 51 de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 104 amenzi şi au confiscat aproape 300 de metri cubi de material lemnos.

În perioada 17 – 18 septembrie 2019, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi şi specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Alba și din ocoalele silvice din județ.

Cu această ocazie au fost efectuate 7 controale în fondul forestier, 43 pe drumurile publice şi două în locuri de depozitare şi de comercializare a materialului lemnos şi au fost verificate, în trafic, 258 de autovehicule şi 9 căruţe.

Poliţiştii au aplicat, în total, 104 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 44.295 lei, din care 11 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 294 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 5 infracțiuni, din care două la Codul Silvic.