Poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice au confiscat 550,21 metri cubi de material lemnos, în urma unui control la o societate de depozitare, prelucrare şi comercializare a materialului lemnos din localitatea Buninginea.

În perioada 02 – 03 octombrie 2019, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice din IPJ Alba, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Judeţene Cluj, au efectuat un control la punctul de lucru din localitatea Buninginea al unei societăţi comerciale specializată în depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii nu au respectat normele legale privind proveniența materialului lemnos, motiv pentru care față de administratorul societății a fost luată măsura sancționării contravenționale conform art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 15.000 de lei, iar complementar s-a dispus confiscarea cantității de 550,21 metri cubi de lemn rotund, de esență fag, în valoare de 103 995,75 lei.

Acţiunile de prevenire şi combatere a delictelor silvice vor continua.