Poliția Română acționează în forță: Aproape 200 de percheziții pentru combaterea infracționalității

 

Astăzi, Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliția Română, efectuează 196 de percheziții domiciliare, pentru combaterea infracționalității, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale.

Perchezițiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de parchet competente, în cadrul unor dosare penale, în care se fac cercetări pentru infracțiuni de trafic de droguri, trafic de minori, proxenetism, infracțiuni informatice, contrabandă cu țigarete, evaziune fiscală, spălarea banilor, exercitarea fără drept a unei profesii și vătămare corporală.

De asemenea, sunt cercetate fapte de fals intelectual, furt calificat, înșelăciune, tâlhărie calificată, viol, act sexual cu un minor, șantaj, influențarea declarațiilor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și deținerea, în captivitate, a speciilor de interes cinegetic, fără drept.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Pe parcursul zilei, în funcție de evoluția anchetei în fiecare caz, Poliția Română va oferi informațiile ce pot fi făcute publice.

 
Articolul precedentPeste 100 de percheziții în 24 de județe în dosare de infracțiuni economice
Articolul următorÎnălţarea Domnului. Ce nu ai voie să faci azi? E mare PĂCAT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.