Consiliul Național al PNL se va reuni pe data de 8 august, la Complexul Romexpo din București. La acest eveniment va participa și președintele României, Klaus Iohannis.

Delegația județului Alba, în fruntea căreia se va afla Mircea Hava – europarlamentar și președinte BPJ PNL Alba, va fi compusă din 121 de persoane, membrii de drept și reprezentanți desemnați de către organizațiile locale.

Principalul punct al ordinii de zi va fi lansarea candidaturii președintelui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale care vor avea loc în toamna acestui an, din partea PNL, urmând ca în data de 10 august să fie demarat procesul de strângere a semnăturilor de susținere pentru un nou mandat la cea mai înaltă funcție din stat.

Totodată, va fi ales un nou prim-vicepreședinte în cadrul structurii centrale de conducere a PNL, pe domeniul strategiilor politice. Pentru această funcție candidează Rareș Bogdan – șeful delegației europarlamentarilor români din grupul Partidului Popular European, cel mai numeros grup politic de la nivelul PE.

Alte puncte înscrise pe ordinea de zi fac referire la prezentarea raporturilor Biroului Executiv și al grupurilor parlamentare din Camera Deputaților, Senat şi Parlamentul European, cât și la aprobarea integrării Platformei Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) în cadrul PNL.

Consiliul Național este principalul organism de conducere, decizie politică și organizatorică al PNL în perioada dintre Convențiile Naționale.