Plafonare, compensare și amânare. Când intră în vigoare cele trei măsuri pentru depășirea crizei energetice

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că s-a lucrat la setul de măsuri privind plafonarea prețurilor la energie, compensarea facturilor și amânarea la plată. Ministrul susține că sunt șanse ca legea ar putea fi aplicată de la 1 noiembrie.

„Noul set de măsuri vor cuprinde plafonarea, compensarea și amânrea de la plată să fie aplicată de la 1 noiembrie. Legea poate fi oricând modificată, în termn de 5 luni de zile. O adaptăm noilor modificări.

CET-urile au plafonarea de gaze, iar diferența de preț între plafon și prețul de pe piață va fi suportat de către bugetul de stat. În momentul de față Ministerul de Finanțe face calculele necesare.

 

Cert este că, cel puțin la energie electrică, românii nu vor plăti mai mult decât au plătit în decembrie anul trecut. Plafonul de 1 leu pe kilowat cu toate taxe, din care scădem 29 de bani, reiese un tarid de 7,91 bani pe kilowatt, atâta se plătea și anul trecut, dar nu îl scade sub 68 de bani pe kilowatt, cât a fost cel mai mic preț anul trecut.

Furnizorii își vor primi banii în 30 de zile. Ulterior celor 30 de zile se pot reface calcule, iar daăa sunt greșeli se rezolvă.

 

Cert este că nu trebuie plafonat prețul la producător, pentru că asta înseamnă oprirea investițiilor. Plafonarea către consumatorul final și compensarea sunt niște instrumente foarte viabile”, a declarat Virgil Popescu.

Articolul precedentBilanț coronavirus 26 octombrie: 16.765 cazuri noi și 523 decese
Articolul următorBănel Nicoliţă a fugit din ţară din cauza datoriilor la cămătari! Cum a ajuns în această situaţie fostul fotbalist

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.