În săptămâna trecută, peste 1.000 de conducători auto au fost sancționați pentru viteză excesivă. Polițiștii recomandă prudență în trafic și respectarea regulilor de circulație, pentru a evita implicarea în accidente.     

 

În perioada 09 – 15 august 2021, poliţiştii din structurile de poliţie rutieră din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au acţionat în cadrul acţiunii Roadpol Speed, în scopul prevenirii accidentelor rutiere care se produc din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de trafic.

 

În cadrul acţiunii, au fost verificate 1.843 de autovehicule și au fost aplicate 1.008 sancțiuni contravenţionale pentru depăşirea limitei legale de viteză. Față de 17 dintre conducătorii auto sancționați pentru viteză, a fost luată măsura complementară a suspendării permisului de conducere. 

 

Stimați conducători auto, regulile fizicii ne spun un lucru simplu, cu cât viteza este mai mare, cu atât scade timpul până la destinație. Dar tot ele ne mai spun un alt lucru la fel de simplu, cu cât viteza este mai mare, cu atât forțele implicate într-un accident rutier și implicit cele care acționează asupra corpului uman sunt mai mari, iar șansele de supraviețuire sau de recuperare scad și ele.

 

Conduceți prudent și respectați regimul legal de viteză! Cel mai important este să ajungeți cu bine la destinație!

Sursa: Realitatea de Alba