Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a pus în mişcare, ieri, 8 ianuarie, o acţiune penală faţă de C.C., inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorul a dispus faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar şi interzicerea părăsirii ţării pe o perioadă de 60 de zile.

Două persoane au depus în aceeaşi zi denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba prin care care au sesizat faptul că C.C. a pretins şi primit, în cursul lunii decembrie 2018, suma de 600 lei de la aceştia.

Inculpatul a lăsat să se creadă că ar avea influenţă asupra unor funcţionari din poliţie, în sensul de a-i determina să restituie permisul de conducere suspendat al unuia dintre denunţători, înainte de expirarea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce.

Denunţătorul căruia îi fusese suspendat permisul a fost contactat de C.C., care i-a pretins suma de 100 euro şi 100 lei în acelaşi scop, întâlnirea urmând să aibă loc în municipiul Alba Iulia, în data de 8 ianuarie.

Denunţul a fost înaintat de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, iar în baza ordonanţei de delegare şi sub coordonarea procurorului de caz, ofiţerii de poliţie judiciară ai Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba l-au prins în flagrant pe C.C., în timp ce a primit suma de 100 euro şi 100 lei de la denunţătorul pentru care a pretins că poate să intervină în vederea restituirii permisului suspendat.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Alba.