După performanţele majore obţinute în anii anteriori de către echipă La Bolta Alba Iulia, prin câştigarea Cupei României la Bistriţa în 2016, a Supercupei României la Mediaş în 2016 când a învins campioana naţională Hermanstadt Sibiu şi a locului III la Cupa României de la Cluj în 2017, în acest weekend, la Campionatul Regional de la Floresti-Cluj băieţii de la La Bolta au dat lovitura, câştigând turneul într-o manieră entuziasmantă.

Desfăşurat pe parcursul a 3 zile, turneul a reunit cele mai bune echipe din campionatele afiliate la Federaţia Romană de Minifotbal în această regiune a ţării. Miza turneului a fost calificarea la Camionatul Naţional de la Oradea din iulie 2019, iar câştigătoarea turneului beneficiind de o licenţă la EMF Eurocup care se va organiza în Bosnia Herţegovina sau în Croaţia în toamna 2019.

Campionatul Fair Play Alba Iulia a trimis la această competiţie 3 echipe, Lin & Ema, MG Rekord, şi La Bolta, acestea fiind repartizate în cele 4 grupe ale competiţiei. Toate ehipele au avut o comportare meritorie, reuşind să treacă de faza grupelor.
La Bolta Alba Iulia a fost repartizată într-o grupă de foc, cu campioana Aradului – FC Premiere, vicecampioana Zalaului – Dia Guard Divino şi cu campioana Dejului – Generaţia 88 Dej.

Meciul de deschidere a fost cu FC Premiere şi a consemnat o înfrângere cu 0-1 în ciuda unui meci dominat categoric de echipa noastră şi în care au ratat o sumedenie de ocazii, unele monumentale. Din acest moment echipa nu-şi mai permitea niciun pas greşit, astfel încât vineri la orele 16, meciul cu Dia Guard Divino devenea decisiv. După o partidă perfectă, echipa noastră a câştigat cu 2-0 şi se pregătea de un alt meci decisiv cu Generaţia 88 Dej. Sâmbătă dimineaţa la ora 8, după o partidă cu răsturnări de scor, La Bolta şi-a adjudecat victoria pe final cu scorul de 3-2, terminând astfel pe locul 2 în grupă şi pierzând grupa capilor de serie.

În urma tragerii la sorţi pentru optimile de finală, soarta ne-a scos în cale poate cea mai puternică echipa de la acest turneu, AEK Oradea, având în componenţa 4 foşti şi actuali jucători ai echipei naţionale. Condusă cu 0-1 de către orădeni, La Bolta Alba Iulia a alegrat după egalare până pe finalul meciului, reuşind golul de 1-1 cu 3 minute înainte de final, împingând partidă la loviturile de departajare. Loteria penalty-urilor a fost câştigate de băieţii nostril cu scorul de 2-1.

Sorţii au decis că meciul decisiv pentru calificarea la Campionatul Naţional de la Oradea să se desfăşoare împotriva unei rivale din campionatul intern Fair Play Club, prilejuind totodată o dorită mărturisită de finanţatorul La Bolta, aceea de a întâlni echipa MG Rekord, într-o fază eliminatore a unei competiţii naţionale de minifotbal. După un meci fără istoric, La Bolta Alba Iulia a obţinut o victorie clară cu scorul de 6-2 ineplinind totodată obiectivul principal, calificarea la turneul final de la Oradea.

Acesta a fost momentul când a început să încolţească visul obţinerii calificării în Europa la EMF Eurocup. Pentru atingerea visului mai erau 2 paşi.

În semifinale ne-a ieşit în cale capioana Zalaului – Autovip Garden Simleul Silvaniei, reprezentanta unuia dintre cele mai puternice capionate din ţară. După un meci dominat de către La Bolta Alba Iulia şi câştigat cu scorul de 4-2, mai rămăsese un singur pas spre marele trofeu şi spre şansă de a reprezenta România într-o copetitie europeană care se va organiza pentru prima dată de către Federaţia Europeană de Minifotbal.

Marea finală ne-a scos în cale puternică echipa Sistema Arad. Dupe un început perfect de meci, La Bolta conducea cu 2-0, rezultat cu care avea să se încheie prima repriză. În repriză a doua La Boltă a îngheţat meciul, acesta părând a se îndrepta spre o victorie facilă şi fără emoţii. În a doua jumătate a celei de a doua reprize, în urma unei faze fixe, arădenii au redus din diferenţă iar după încă 3 minute, pe o fază rapidă de contraatac, aceştia au reuşit o egalare nesperată, partidă părând a se îndrepta spre loteria loviturilor de la 7 metri. Spre lauda lor, jucătorii echipei La Bolta au atacat furibund în ultimele minute şi imediat după ce arbitrul a arătat un minut suplimentar de prelungire, în urma unei faze de atac bine lucrate, a venit golul izbăvitor marcat de Alexandru Lăcătuş, care a deschis astfel poartă spre marele turneu şi spre Europa.
Componenţii echipei La Bolta Alba Iulia care au reuşit această performanţă deosebită pentru minifotbalul din judeţul Alba, a fost: Pojar Octavian, Grozav Ioan Valer, Haiduc Claudiu Silviu, Lăcătuş Ioan Adrian, Lăcătuş Alexandru, Rajnita Gheorghe Lucian, Drăgan Valentin, Trifa Andrei, Galdean Marcel Beniamin şi Galdean Marian.