În marți dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov efectuează 20 percheziţii şi pun în aplicare 6 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de constituire a unui grup organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni de furt calificat.

La data de 17 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, efectuează percheziţii pe raza la locuinţele şi sediile profesionale ale unor persoane bănuite că, în perioada 2018-2019, ar fi săvârşit furturi de şi din case de bani, din unele locuinţe şi societăţi comerciale situate în judeţele Braşov, Alba, Bacău şi Vrancea.

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 35.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii efectuează o percheziţie domiciliară la domiciliul unei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism, într-un dosar penal aflat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

La finalizarea percheziţiilor, persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunilor cercetate vor fi conduse la audieri, urmând a fi propuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă.

Alături de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, în acţiuni sunt angrenaţi colegi de la Centrul Chinologic Sibiu şi jandarmi ai cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Braşov.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.