Poliţiştii din Alba au confiscat 10 arme deţinute ilegal, muniţie, dispozitive de iluminare şi termoviziune, neautorizate la vânătoare. Au fost efectuate două percheziţii.

La data de 9 iulie 2020, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi de poliţiştii din Blaj, au desfăşurat o acţiune de combatere a faptelor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi a celor de braconaj cinegetic.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost organizate două percheziţii la reşedinţa unor persoane în legătură cu care exista suspiciunea că deţin, în mod ilegal, arme.

Astfel, în urma percheziţiei care a avut loc la locuinţa de rezidenţă din Alba Iulia a unui cetăţean italian, au fost identificate 8 arme deţinute fără drept, muniţie aferentă acestora precum şi dispozitive de vedere pe timp de noapte despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la braconaj cinegetic.

Din verificări a rezultat faptul că armele au fost introduse legal în ţară însă deţinătorul acestora nu şi-a prelungit valabilitatea permisului de armă. Potrivit legislaţiei în vigoare, unele dinte armele găsite, ale căror încărcătoare pot conţine mai mult de 3 cartuşe, sunt interzise la vânătoare.

Tot cu ocazia acţiunii au fost identificat un bărbat din Alba Iulia, la domiciliul căruia au fost găsite două arme neletale (o puşcă şi un revorver), din categoria celor supuse autorizării, pentru care nu deţinea autorizaţie.

Au fost întocmite dosare penale, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor respectiv braconaj cinegetic.