Facturile uriașe la gaze și electricitate, dar și lipsa banilor pentru un trai decent îi scot în stradă, astăzi, pe pensionari.

Aceștia vor protesta în fața Guvernului, dar și în marile orașe din țară, față de scumpirile masive din ultima perioadă, dar și pentru că pensiile nu au fost indexate. Deși ministrul Muncii a anunțat că pensiile se vor majora din ianuarie, pensionarii spun că această creștere nu este suficientă. 

Principalele nemulțumiri ale pensionarilor sunt legate de scumpirile înregistrate în ultima perioadă la curent electric și la gaz. Și prețurile la alimente și medicamente sunt prea mari pentru buzunarele lor.

 

„La iarna, o factura de utilitati si incalzire poate sa ajunga la o mie de lei. Mia de lei e pensia pentru unii pensionari. Ce le mai ramane pentru alimente, pentru medicamente…”, a spus Dumitru Cojanu, președintele Federației Naționale a Pensionarilor.

Totodată, pensionarii protestează și pentru că mult promisa indexare a pensiilor a tot fost amânată. Deși Raluca Turcan spune că, de anul viitor, pensiile vor fi majorate cu rata inflației, anunțul nu îi liniștește pe cei vârstnici, mai ales că ei cred că nu este o creștere realistă.

 

„Cel mai probabil, de la inceputul anului viitor, pensiile vor fi indexate. Procentul il vom decide si apoi il vom anunta. Nu fac speculatii”, a spus Raluca Turcan.

„Ce sa faca pensionarii cu cateva procente cat va creste doamna ministru al Muncii… cat va creste pensiile, de la 1 ianuarie. Dansa e total lipsita de realitate”, spune Cojanu.

Mai mult, pensionarii îl invită astăzi pe premierul Florin Cîțu la protestul din Piața Victoriei.