Pelerinaj la mânăstiri din Mureş pentru 25 de vârstnici din Baia de Arieș

Pelerinaj la mănăstiri din judeţul Mureş pentru vârstnicii ocrotiţi prin Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu „Sfânta Varvara” din Baia de Arieș.

Cei 25 de vârstnici au poposit la Mănăstirea Recea cu hramul „Nașterea Maicii Domnuluiˮ şi la Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie” de la Cipăieni.

Aceștia au fost însoţiţi de părintele coordonator Ştefan Cordea, asistentul social Roxana Adam și de alți patru însoțitori de grup.

Pelerinajul a început cu vizitarea și reculegerea la Mănăstirea cu hramul „Naşterea Maicii Domnuluiˮ din localitatea Recea, una dintre cele mai mari mănăstiri ortodoxe din judeţul Mureș şi singura biserică din Europa lucrată integral în mozaic.

Pelerinii au fost primiți cu multă căldură de maica stareță Cristina Chichernea şi au asistat la Taina Sfântului Maslu, unde au fost binecuvântaţi şi miruiţi de către preoţii care săvârşeau slujba religioasă.

Tot aici credincioșii au primit în dar iconițe cu hramul bisericii şi au servit masa de prânz. Periplul a continuat cu vizitarea Mănăstirii „Sfântul Prooroc Ilie” de la Cipăieni.

Aici au fost întâmpinaţi cu ospitalitate de către întreaga obşte a mănăstirii în frunte cu maiaca stareţă Varvara Habic.

Pelerinii s-au odihnit, au ascultat istoricul acestei mănăstiri şi s-au rugat cu pioşenie.

Articolul precedent585 de locuri de muncă disponibile în județ
Articolul următorRezultate excelente pentru clubul Top Dance 2007 din Alba

Comments are closed.