Papa Francisc: Vaccinurile ne dau speranţă să punem capăt pandemiei, însă numai dacă sunt disponibile tuturor

Îngrijorările legate de pandemia de coronavirus cresc la nivel internațional. În contextul în care varianta DELTA, cunoscută în trecut drept varianta indiană, mai contagioasă a COVID-19, s-a răspândit în tot mai multe țări, vaccinarea rămâne, cumva, singura soluție în lupta cu această pandemie. O demonstrează și apelul făcut, astăzi, de Papa Francisc, către oameni să se vaccineze împotriva COVID-19. Suvernalul Pontif a atras atenția asupra faptului că vaccinurile ar putea pune capăt pandemiei, însă acest lucru trebuie făcut de către toată lumea.

 

„Mulţumită lui Dumnezeu şi muncii multora, avem acum vaccinuri care să ne protejeze împotriva COVID-19”, a afirmat Papa Francisc, citat de Reuters, într-un mesaj video destinat susţinerii iniţiativei „It’s up to you”, o campanie de promovare a vaccinării în Statele Unite şi în alte ţări de pe continentul american.

„Ele (vaccinurile -n.r) ne dau speranţă să punem capăt pandemiei, însă numai dacă sunt disponibile tuturor şi dacă lucrăm împreună”, a arătat Suvernaul Pontif.

 

Reamintim că Papa Francisc a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 în luna ianuarie a acestui an. 

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a afirmat, la acea vreme, că „în cadrul programului de vaccinare al statului orașului Vatican, până în prezent, prima doză de vaccin COVID-19 a fost administrată Papei Francisc și Papei Emerit – Benedict al XVI-lea”.

Articolul precedentScandal în PNL: Candidatura lui Cîțu, sub semnul invalidității – Cum încearcă premierul și oamenii lui să-i forțeze mâna lui Orban
Articolul următor80 de pompieri din şase judeţe au acționat pentru lichidarea incendiului care a cuprins un depozit de materiale reciclabile din Alba Iulia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.