Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au confiscat 19 metri cubi de material lemnos, în urma unui control efectuat la un ocol silvic din zonă. A fost aplicată o amendă  în valoare de 10.000 de lei.

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au continuat cercetările într-un dosar penal privind posibile fapte de tăiere ilegală de arbori care ar fi fost săvârșite de 3 persoane din comunele Albac și Poiana Vadului.

Astfel, cu ocazia unui control efectuat, la data de 17 decembrie 2020, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj, la un ocol silvic din zonă, polițiștii au constatat că reprezentanții acestuia ar fi emis un aviz de însoțire fictiv, pentru cantitatea de 19 metri cubi de material lemnos.

În conformitate cu prevederile art. 19, din  Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, ocolul silvic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar ca și măsura complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 19 metri cubi de material lemnos.

Sursa: Realitatea de Alba